Apple Watch 4: može da vam spasi život

0
945
Apple Watch 4

Novi Apple Watch 4 je već poneo epitet malog ajfona. Naime, u njemuje smešten 64-bit dual-core S4 procesor, koji je dva puta brži od onog koji je bio sastavni deo prehodnog modela. Uz to baterija je veća i ima kapacitet trajanja od 24 sata bez dodatnog punjenja.

Uz to Apple Watch 4 ima znatno veći ekran i samo kućište. Dolaziu dve dimenzije. Jedna je 44mm sa 977 kvadratnih milimetara velikim displejom a druga od 40 mm.

Apple Watch 4Poseban novitet su nove funkcije sata koje su povezane sa zdravljem. Naime, sat sada služi kao portabl elektrokardiogram jer preko ugrađene elektrode meri otkucaje srca.

Apple Watch 4

Dovoljno je da korisnik postavi prst na senzor i ukoliko srce radi normalno na ekranu se pojavljuje signal koji izgleda kao klasični ritam srca a ukoliko nešto nije u redu on će signalizirati. Pri tome, rezultati merenja se mogu sačuvati i u PDF formatu.

Još jedna novina je opcija da sat uoči ukoliko padnete i automatski vam daje opciju da pozovete hitnu pomoć. Ukoliko minut nakon pada ostanete nepokretni sat će automastki sam da okrene dežurne lekarske ekipe.

Sat će se prodavati po ceni od 399 dolara za onaj sa GPS opcijom dok će Apple Watch 4 sa GPS i opcijom korišćenja kao mobilni telefon koštati 500 dolara.

Apple Watch 4

POSTAVI ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Molimo vas da upišete ime