„Bi-Bi-Si“ uvrstio „Egzit“ na listu najvećih festivala na svetu!

0
715
Egzit Novi Sad

U svega sedam dana, jedan od najcenjenijih medija na svetu, britanski javni servis Bi-Bi-Si, uvrstio je Egzit Novi Sad na svoje izuzetno čitane i uticajne liste čak dva puta!

Aktuelni nosilac titule najboljeg velikog evropskog festivala „Egzit“, uvršten je na listu od sedam najvećih svetskih festivala

Tako se našao u društvu drugih festivalskih giganata kao što su „Glastonberi“, „Rok in Rio“ i „Vudstok Poland“!

Bi-Bi-Si navodi da se „Egzit“ održava na tvrđavi u Novom Sadu u Srbiji. A samo prošle godine na festival je išlo preko 200.000 posetilaca iz više od 60 zemalja sveta.

Egzit festival novi sad

Petrovaradinska tvrđava

Istovremeno na drugoj listi, gde je upravo „Egzit“ odabran među 10 muzičkih događaja sa najboljim lokacijima, Bi-Bi-Si zaključuje da je Petrovaradinska tvrđava „jedna od najuzbudljivijih festivalskih lokacija u Evropi“!

Egzit Novi Sad

„Egzit“ je izdvojen uz druge događaje kojima je lokacija jedan od glavnih aduta, kao što su „Fudži rok“ u Japanu, engleski festival „End of d roud“, škotski „Tajri mjuzik festival“, norveški „Trena“, ali i svetski poznata dvorana „Rojal Albert hol“ u Londonu.

Bi-Bi-Si u tekstu „Egzit“ opisuje kao festival koji „neguje svoj revolucionarni duh“. Podsećajući da je nastao iz aktivizma koji je i danas prisutan. Kao i da se tokom godina razvio u događaj koji nije orijentisan na samo jedan muzički žanr, te da na festivalu postoji obilje roka i elektronske muzike.

ŽURKA SE NASTAVLJA: NE PROPUSTI ZVANIČNE EXIT AFTERPARTIJE!

U godini kada je po drugi put u poslednjih pet godina poneo titulu najboljeg velikog evropskog festivala, „Egzit“ i ove godine privlači pažnju najuticajnijih svetskih medija, te je američki Si-En-En nedavno naveo festival na tvrđavi kao jednu od obaveznih stavki pri poseti Srbiji. Dok je Forbes kao glavni adut „Egzita“ označio ovogodišnji program!

EXIT afterparti: exitfest

Exit festival Novi SadI drugi prestižni mediji osvrnuli su se na fenomen „Egzita“, pa je Fajnenšel tajms u opširnom članku o Srbiji, nazvao festival „Glastonbery na Dunavu“, a Dejli mejl uporedio „Egzit“ sa još jednom popularnom destinacijom za mlade i zaključio: „Ako su vam dosadili pozeri i gužve na Ibici, bukirajte sebi kartu za ‘Egzit’“, ističući Petrovaradinsku tvrđavu kao impresivnu srednjovekovnu lokaciju.

U svojem globalnom kalendaru najboljih svetskih događaja, Gardijan je za jul izdvojio „Egzit“, iako je poznato da je ovaj mesec tradicionalno krcat muzičkih događanjima.

IZVOR: RTS, EGZIT PRES

POSTAVI ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Molimo vas da upišete ime