Gordana Ćirić: Kad duša progovori

0
838

Ljubav je esencija od koje smo stvoreni i koja povezuje čitav Univerzum čineći ga celovitim. Ljubav je ono što Ja Jesam, moja duša, jezgro odakle sve stvoreno potiče. Tako su mnoge priče pa i ova priča potekle sa izvora moje duše i progovorile svojim iskonskim glasom.
Poput mnogih žena pre živela sam život oblikovan po mnogim merilima i uverenjima, a ne kao izvorno biće, ali pitanja ženske duše i bilo čije duše, ne mogu se rešiti njenim oblikovanjem u neku prihvatljivu formu. Duša je naprosto dah božiji i nešto je što se ne da ni rečima opisati, a kamoli zapakovati i oblikovati.

Svakome od nas je potrebno, rekla bih i osnovno, uspostaviti odnos sa našom stvarnom prirodom. Bez znanja o njenom postojanju i znanja o našem poreklu ne možemo i nećemo nikada živeti ispunjen i celovit život. Bez istine o sebi možemo samo tumarati ovim ili bilo kojim drugim svetom pitajući se iznova i iznova ko sam ja, zašto sam tu i koja je moja svrha? Povezujući se sa sobom i pronalazeći svoj izvor posojanja dobićemo ono za čim celog života tragamo, a to su odgovori na ova pitanja.

Gordana Ćirić: Kad duša progovori

Tek onda kada upoznamo i prihvatimo svoju pravu prirodu, onda ona može u potpunosti sijati kroz nas. Onda možemo živeti, biti i širiti ono što jesmo, a to je Bezuslovna ljubav, Istina i Mir.

Ako bih trebala ukratko da opišem svoj život i ono što ga je najsnažnije okarakterisalo, rekla bih da je to nedostatak ljubavi prema sebi. Uglavnom je iz nepoznavanja i nedostatka te ljubavi prema sebi, takav bio i moj odnos prema drugima i prema Bogu.

Unazad desetak godina dogodilo mi se buđenje uma za višu istinu o sebi, nakon čega je usledio put spoznaje kako ispravnog tako i neispravnog odnosa prema samom životu i sebi. Iz ove perspektive i sa ovog mesta danas znam da je najvažniji odnos koji trebamo imati, osvestiti i spoznati odnos prema samom sebi i prema Bogu, jer to je temelj kako bismo postali bogoostvarena bića na Zemlji. Iz ispravnog odnosa prema sebi nastaje celovitost, uravnoteženost, stabilnost, saosećajnost, svest o apsolutnoj vrednosti, ostvarenost i spoznaja ko smo. Takva osoba postaje izvor bezuslovne ljubavi, koja može voleti i one koji nju ne vole, koja može voleti i primiti ljubav ali joj nije neophodna jer joj ne služi kao sredstvo kojom bi popunila prazninu u sebi, koja može mudro, svesno i saosećajno pomoći svakome kome je pomoć potrebna. Ta osoba je svesna sebe, svoje vrednosti i zna da je jedina istina ono što ona uistinu jeste i da je apsolutna vrednost njeno nasleđe koje ima svojim postojanjem. Ona je u potpunom skladu sa sobom, centrirana, stabilna i deluje iskljucivo iz sklada, harmonije i izvora svog postojanja i bezuslovne ljubavi.

Duboko verujem da sam prošla sve lekcije na temu ovog najvažnijeg odnosa prema sebi. Iskreno sam zahvalna Izvoru sveg postojanja na buđenju, na vođstvu, na pomoći, na svakom daru, izazovu i lekciji. Zahvalna sam i na svakoj stranputici, jer me je i ona vodila do glavnog puta, na svakom koraku jer je bio vredan svake stope. Beskrajno sam zahvalna na svakom zrnu istine, od zrna se i počinje, jer mora postojati uporište koje svemu daje smisao – istina iznad svega. A svaku istinu prati ljubav, za kojim dolazi smirenje i radost života.

Svako od nas nosi u sebi deo izvora, iskru života i mudrosti, dopustimo da se to jezgro otvori, dopustite da kao i moja i vaša duša progovori. Negujte pre svega istinu o sebi, vašu dušu i ona će progovoriti svojim iskonskim glasom ljubavi. Ja vam iskreno na tom putu želim svako dobro.


Gordana Ćirić: Kad duša progovori

je moje prvo delo koje nastalo iz nadahnuća moje duše i mog vođstva. Nesebično sam podelila sva moja iskustva uz potpuno poverenje da će poslužiti i biti na korist mnogima koji tragaju za suštinom, kako bi uspostavili tu najsvetju vezu, a to je ona koju imate sa samim sobom.

 

POSTAVI ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Molimo vas da upišete ime