Šta nam Huawei sprema u 2019. godini?

0
692
Huawei Mate 20 Pro

U intervjuu, Walter Ji, predsednik Consumer Business Grupe za Evropu, nagovestio je neke od inovacija koje kompanija planira da donese naredne godine. Promene se odnose uglavnom na kamere, gde su dve serije – P20 i Mate 20 – prokrčile put drugima.

Pored toga što će predstaviti svoj prvi 5G smartfon u prvoj polovini naredne godine, takođe postoje planovi i da se uvede četvorostruka kamera sa zumom od čak 10x bez gubitaka u kvalitetu.

Huawei Mate 20 Pro

Huawei priznaje da ih je Samsung preduhitrio sa prvom četvorostrukom glavnom kamerom na Galaxy A9 (2018), ali Huawei misli da može još bolje, i da ovu tehnologiju donese na više high-end pametnih telefona. Da bi sbe izdvojili od konkurencije, u Huaweiju smatraju da kamere sa 3x i 5x zumom jednostavno nisu dovoljne, te da će gotovo sigurno brzo imati spremni kameru sa 10x zumom. Ono što je nejasno, za sada, je to da li će ona biti potpuno optička, ili hibrid optičke i digitalne, kada je reč o desetrostrukom zumiranju.

Huawei Mate 20 Pro

Walter Ji takođe podvlači da strategija kompanije stalno gleda u budućnost i smatraju da njihov pravac treba da bude u high-end segmentu jer trenutno nema dovoljno izazova i inovacija u nižem i srednjem segmentu. Smatraju i da će se fokusirati na skidanje Samsunga sa trona i radu na inovacijama u premijum serijama.

Kineski gigant neće zato ni ulaziti u eksperimentisanje sa Android Go uređajima. Razmatrali su već tu opciju ali smatraju da velika tržišta ne vole preterano korisničko iskustvo koje nudi stock Android. Njihov EMUI je veoma poželjan, po njihovom mišljenju.

Računamo da će nova P serija, koja za osnovu ima budući P30 model, može biti premium telefon na kojem će biti fokus u prvoj polovini naredne godine. Barem kada je Huawei u pitanju.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Molimo vas da upišete ime