Beograd traži da bude otkrivan, ne zato što je tajna, već zato što u svojim skrovitim delovima čuva pravu lepotu koju neki, vredni „ljudi od ideja“, stvaraju i nesebično dele sa onima koji ih pronadju.

Jazz Bašta

Tako smo i mi, radoznali članovi redakcije Balkan-lifestyle, razgledajući zanimljivosti Kosančićevog venca i spuštajući se niz strmo stepenište prema reci, naišli na mali, betonski ulaz, iza kog nas je čekao „Pariz“ i njegov renesansni duh prošlosti.

Jazz Bašta, Beograd

Bašta prepuna simbola nekadašnjeg načina življenja, uvela nas je u sasvim drugačiji ambijent od onog koji smo ostavili na pomenutom stepeništu nedaleko od Brankovog mosta.

Jazz Bašta, Beograd
Jazz Bašta, Beograd

Da, Jazz Bašta!

Lokal koji je sav stvoren od neobičnih, a oku vrlo prijatnih elemenata. I sve je cvetno, razdragano, živahnog kolorita, toliko harmonično, da sva tenzija opada, a gosti ostaju u svojevrsnoj nirvani, sa časom znalački odabranog vina ili, jednostavno, uživaju u kvalitetnoj kafi.

Jazz Bašta - Beograd
Jazz Bašta – Beograd

Konobari su toliko nenametljivi da ćete se zapitati da li su, uopšte, tu, a jesu, i pružaju odličnu uslugu, i žele da se osećate kao u svojoj kući.

Jazz Bašta
Jazz Bašta – Beograd & Dragana Lilić

Boravak na balkonu ima posebnu draž jer sa svih strana dopire lagani povetarac koji ove vrele dane čini podnošljivim.

Rustični predmeti su svuda,

uglavnom ofarbani belom bojom koja pojačava bajkovit doživljaj prostora. Ovde se, naprosto, oseća ljubav, isijava iz svega u šta pogledate, možda i zbog toga što nema ničeg napadnog, a drvo koje dominira exterijerom, stvara osećaj bliskosti sa prirodom i vraća nas nama samima.

 

Jazz Bašta
Jazz Bašta – Beograd & Dragana Lilic

U Jazz Bašti se održavaju i svirke odredjenim danima, o čemu se treba informisati na zvaničnoj veb stranici ovog lokala.

Jazz Bašta
Jazz Bašta

Naravno, gde su muzika i vino, tu je i hrana, i to raznovrsna, a za takav ugodjaj, prošetajte do njih i doživite čaroliju na Malom stepeništu broj 1.

Jazz Bašta Beograd - Dragana Lilić

Odavde ćete otići puni utisaka, i sigurni smo, sa mnoštvom fotografija.

Jazz Bašta, Beograd
Jazz Bašta, Beograd

Pretpostavljamo da je sve to razlog zbog kog su stranci redovni gosti.

Dobro došli!

Kako do nas?

 

Vidimo se u Bašti

Jazz Bašta

Jazz Bašta, Beograd

Dragana Lilić - Jazz Bašta - Beograd
Jazz Bašta – Beograd

Jazz Bašta - Beograd

Jazz Bašta, Beograd
Jazz Bašta, Beograd

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Molimo vas da upišete ime