„Skadarlija fest“ u malenoj ulici punoj meraka

0
1033
Skadarlija - Beograd

Skadarlija, Beograd. -Malena ulica sa mnogo duha, uspomena, ljudi, meraka… Skadarska, duga je svega 500 metara a kroz nju dnevno prođe oko 20 000 ljudi. Skadarlija je oduvek bila gospodstveni kutak gde su se okupljali umetnici i stvarali neki novi, paralelni svet, usred grada koji je menjao karakteristike i gde je vreme brže curilo.

Skadarlija se nija dala. Imala je svoj ritam i rituale. Ostala je autentična, sa vratolomnom kaldrmom, malim kafanama, orkestrima koji uvesaljavaju starogradskom muzikom, dobrom domaćom hranom i, naravno, pićem koje se ovde meraklijski toči i pije.

Skadarlija - Beograd

Upravo ovakav nesvakidašnji šarm doziva turiste, a oni se rado odazivaju, fotografišu svaki, za njih, neobičan detalj, uživaju u originalnim jelima sa menija, upoznajući tako tradiciju i istoriju jednog naroda.

Skadarlija fest 2018

Spomenik pesniku i slikaru Đuri Jakšiću u Skadarliji
Đura Jakšić, spomenik pesniku i slikaru u Skadarliji

„Skadarlija fest 2018“, je kulturno – turistička manifestacija koja se organizuje kako bi se odala priznanja najboljim ugostiteljima, konobarima, hostesama, orkestrima, glumcima, horovima… i biće upriličen 27. septembra sa početkom u 19 časova, na pozornici ispred Kuće Đure Jakšića. Pozdravnu reč čućemo od predsednika Društva Skadarlija, prof. dr Dragana Gligorijevića, i Katarine Branković Gajić, predsednice KK Skadarlija, a manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojčić.

S obzirom na to da svi putevi ovog grada vode pravo u ovu boemsku četvrt, očekujemo vas kao goste i publiku kulturno – umetničkog programa. Budite deo vodeće magije na turističkoj mapi Beograda.

 

Skadarlija - Beograd

 

Skadarlija - Beograd

 

Skadarlija - Beograd

 

Skadarlija - Beograd

 

Skadarlija - Beograd

 

POSTAVI ODGOVOR

Upišite vaš komentar
Molimo vas da upišete ime